GS Holbæk

Historien og missionen

I Holbæk elsker de cykling. Det ved de fleste. Og kærligheden er omfattende. Både landevej, mountainbike og cross får hjerterne til at banke hårdt og vedvarende.

De har også traditioner – og historie. Gennem de sidste to årtier har miljøet omkring Holbæk Cykelsport udklækket tre verdensmestre. Én på mtb og to på racer.

MISSION OG EJERE

Men de ville noget mere, og derfor etablerede de et nyt talentudviklingshold. Det har siden 2021 heddet Restaurant SuRi – Carl Ras (landevejscykling). Og missionen var og er krystalklar: Udviklingen af danske talenter til World Touren er første prioritet. Det er en yderst relevant mission, for dansk talentudvikling er i krise, og det vender vi tilbage til.

Verdensmesteren Mads Pedersen er med. Han er både en af teamets ejere og dets trofaste støtte. Mads’ bidrag er essentielle. Ikke kun økonomisk. Det gælder også, når han er med på udvalgte træningspas og pisker rytterne op og ned ad Asnæs Indelukke, ligesom det har stor værdi, at han deltager i holdets sponsorevents.

Brian Holm har også kastet sin kærlighed på teamet. Han er ligeledes medejer og bidrager på mange forskellige måder: Han har ofte kvalitative indspark ved sponsorevents, og han er også ude med rytterne på knaldhårde træningsture i Odsherreds bakkede terræn. Dertil kommer Brians kolossale erfaring fra et langt liv i professionel cykling, og af den grund er han inde over mange af holdets beslutninger og tiltag. Endelig kan man ikke nævne Brian Holm uden at sige et af Danmarks mest omfattende netværk. Brian kender alle. Det profiterer holdet i den grad af.

Alle kender Brøndby IF. De satte – som de første – dansk klubfodbold på Europakortet. De er fortsat et flagskib for dansk fodbold, og deres fankultur er unik. Bestyrelsesformand i BIF hedder Jan Bech Andersen, og han er den tredje medejer af Restaurant SuRi – Carl Ras. Jan er et meget engageret og passioneret menneske, og det er dybest set dét, der gør, at han er en del af cykelholdets ejerkreds. Jan elsker at se unge mennesker brænde igennem, og der er – i hans optik – ikke noget større end når potentiale indfries. Jan Bech Andersens enorme viden og netværk har stor værdi for teamet.

Sidste medejer af holdet er Henrik Egholm. Han er ikke kendt i offentligheden, men har erfaring fra mtb og landevejen. Han er lærer og far til tidl. U19-verdensmester Jakob Egholm og til Kristian Egholm. Henrik er teammanager og står for den daglige ledelse og drift af holdet.

Udgivet i Website.